Emblémázás, Logózás

Ruhanemű termékek rendelése esetén lehetőség van azok logózására, emblémázására – több színű szitázás vagy hímzés által is.

Az esetek döntő többségében a szitázást, vagy hétköznapi nevén “pólónyomás” technikáját használjuk. A logó felvitele a ruhaanyagra kétféle képpen történhet.

  1. Az első esetben a mintát adó festéket még folyékony állapotban, egy negatív klisé segítségével közvetlenül a textíliára visszük fel, majd egy speciális hőeljárással “ráégetjük” azt. Ezt nevezzük transzfer direkt technikának, vagy konkrétabban szitázásnak.
  1. A második esetben a kívánt nyomatot számítógép segítségével egy speciális papírra nyomtatjuk, amit aztán hőprés segítségével “belevasaljuk” az anyagba. Ezt nevezzük transzfer indirekt technikának.

A technológiai eljárást a logózni kívánt felületek tulajdonságai határozzák meg, de mindkét esetben garantáljuk a kiemelkedő kopásállóságot és azonos minőséget.

Leggyakoribb logózható méretek

  • 10 x 10 cm – négyzet alapú, általában a ruha elejére kerül (zsebeknél, mellkas résznél, dzsekik esetében vállnál, oldalsó karon)
  • 21 x 29,7 cm – A4 méretű, általában a ruha hátára kerül, de esetenként előre, a mellkas részhez is használható

Logózhatók az alábbi termékeink:

  • Munkaruhák (dzsekik, kabátok, nadrágok)
  • Pólók
  • Pulóverek